REVIEW : SEHARI DI BUKIT TINGGI




اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hi lama menyepikan?
Saja buat peram blog ni. Tak kisah hang nak baca blog kami ka dak. Yang penting kami tulis ikut mood dan bukan meraih pengikut. Hehehe..

Saya berasal dari family yang sederhana. Anak felda so kehidupan dulu sangat jauh berbeza. Dulu nak pergi rombongan sekolah pun parent tak bagi sebab ye la mana mampu nak bagi duit belanja lagi tambang lagi. Bila da kerja dan masuk university berangan la nak pergi jenjalan. Banyak list dalam otak nak pergi mana dulu sebab masa kecil semua tak boleh pergi.

Ni dah 28tahun baru nak jejak Bukit Tinggi ha.. Pergh punya la lamakan?
Nasib awak la Encik Suami dapat isteri kaki berjalan eheee..

Yang tak tahu Bukit Tinggi ni terletak di Pahang. Tapi tak adalah Pahang yang jauh tu dekat je dengan Kuala Lumpur. Selalu orang datang sini untuk honeymoon tapi kami datang cuci mata je uols. Pengantin lama walau belum ade babymoon hehehee.. Pergi masa my birthday 11 March 2016.

1) Start journey 08:00 am. Asal nak pergi kul 06:00 pagi tapi macam biasa lah janji Melayu. Hehhee


Good morning from me and husband. Yes dah tembam now tapi tak ada isi lagi. Doakan ye...

2)

My birthday celebration. Simple one sebab husband bukan jenis nak reserved restaurant celebrate hang besaq-besaq. Jadi la dik non. Janji ikhlas.. Kat mana? Kat jambatan Putrajaya. Katanya simbolik cinta hahahaha...

3)

Seterusnya hadam lah gambar kami di Bukit Tinggi ni ye :)
Sampai awal juga dalam 9:30 pagi. Tak jauh dari KL rupanya..
Ke Japanese Garden 1st. Masuk bayar ok dalam RM16 kot tak silap..lupa... tapi letih gak mendaki hehehe...




























4)

Ni macam tempat korang nak tukar baju jepun tu. Kena lah rent. Harga lupa lak..huhuhu... Kitorang tak rent pun sebab me ada allergic sikit nak tukar-tukar baju ni..Hehehe










Bila laki den dapat berposing. Gini lah hehehe...





















Makan ice cream dulu. Tak silap harga sekali ganda dari kat luar. Sebab panas we ols layan je..


Botanical Garden. Mak mesti suka sebab banyak bungo...
Ok ni memang dah tahap hutan sampai kami tak tahu mana penghujungnya. Jenuh ke dalam tau..
Nyaman je dan suasana sejuk ...






Next destination, The Colmar Tropicale. Nice view tapi nothing much la. Just banyak orang honeymoon. Memalam sejuk kot. Siang tak sangat dah...







Ade performance tapi ade timing gak. So silalah datang pada time tertentu. Best performance dorang :)







Perigi ajaib :)





Ok nak balik dah! Sekian terima kasih. Punya lama draft entry ni hehehehe.. soly...
Muah ciked!




                                                                                           the typewriter,
                                                                              

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI