REVIEW : TADOM HILL

July 18, 2016 Iera Lee 2 Comments


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ok entry ni sepatutnya iols upload da lama dah sebab ianya sudah basik!
Ngerti?
Hehehehe..
Kami pergi on March ritu sempena farewell Cho san..so sad
my great assistant manager wanna quit from MIKI..
Macam biasa tukang organize is ME! so iols suggest ke Tadom Hill
Terletak di Banting, Selangor...
Best macam tempat adventure and outdoor sport tapi water based.
Actually tempat ni adalah kawasan tasik buatan tak silap tapi air jernih dan tak berbau
Penyelenggaraan sempurna, boleh buat BBQ dan fun la kalau pergi reramai..

Masuk per entry kena bayar RM 20 weekdays for adult, weekend RM23
No booking required tapi space hanya limited untuk 400 orang sekali masuk sahaja.

So malas membebel panjang jom iols sajikan mata korang dengan pic kami :)


Sampai awal.. With my husband. Open pukul 10:00 pagi sampai 10:00 malam..



With colleague Amy, Aryan 5 minutes & Wani 


Aktiviti air berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian eh? heehe...


Slinding xsilap tapi ni Tadom lain..price pun lain..


Cari port nak lepak dapat 1 pondok 



Jaket keselamatan disediakan...


Kami buat style potluck dan kumpul seorang RM10 untuk makanan. Overall satisfied dan berlobih-lobih. Kalau nak buat BBQ kena pay rental tak ingat lak berapo..






Masuk kena pakai golang ni heheheh...



#withmyhusband :P


Dio dulu menyelam... 


Abam bersedia untuk beraksi..







Seronok memasing...



My manager Shiroguchi san gigih nak tolong Amy naik chair rakit tu... Hehehe..



With Tee :).. Dulu we are one team now she move to admin me come back to data ..






Ada aje aksi dia..




Aryan comel :)



Ok berjaya dapatkan rakit panjang...


Den memulo tak nak turun tapi dipaksa gak! Aish.. Sebab tak pandai berenang :P



Comel semua dapat naik atas rakit..




Dapat 2nd rakit hehehe.. muatan penuh 


Makin tengari makin ramai orang. Tapi air tak panas walaupun sebenarnya cuaca terik sungguh tak rasa..




Sesi exchange gift :)



Yeay kami menang moto hahahaha...


Semua with their present :)



Happy birthday to me lalalala...


Cho san farewell cake...


Muko lotih..


Ni tempat terjun tiruk! Siap ade buaian laju-laju hehehe...



Last pic with Cho san.. Sayonara... huhu

Ok bye uols..




                                                                                                     the typewriter,
                                                                                        

You Might Also Like

2 comments:

bestnye korang pegi tadom hill

Iera Lee said...

dah lme ella hehehe