Photobucket
Ommo Iera Lee
Follow Dashboard
REVIEW BRIDE TO BE : KAD KAHWIN KERTAS KRAFT
Tuesday, 21 April 2015 | 1comment


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hi lama juga tak buat review gini
semenjak persiapan telah ke laut gamaknye.
Hokay!
Nak kahwin kena jemputan.
Nak menjemput sama ada secara lisan atau bertulis.
Ha dah bertulis tu confirm la kad kahwin jemaah semua.
Design, harga dan jenis kad bergantung kepada citarasa b2b.
Nak jimat buat simple sudah. Ko design pehtu print atas A4 buat jadi 4
dah siap...hehehe
Tapi entry ni nak cerita pasal kad kahwin menggunakan kertas kraft.
Memang tengah top ni tapi buat uols yang suka vintage macam I la.. 
Yang suka exclusive di sini bukan entry untuk anda :P
contoh macam ni :


Very simple and will become exclusive if you good in design & very decorative person!
Kita pun pilih kad macam ni je. Sebab bagi me kad itu bakal ke tong sampah jua so what for bayar mahal - mahal kan (ekeleh cakap lah ko tak de bajet) hehehee..

Banyak lagi design kad macam ni. Boleh google je uols tapi kita share macam mana guna dengan doily paper ok. Memang awesome :)







Ha pic ni step macam mana nak arrange doily paper tu.
Kos murah je untuk 1 kad dalam 0.09sen. Kalau buat sendiri memang tersangat lah murah.
Design check dalam pinterest atau etsy memang cool. 
Me tak share link pepandai ler google ye semua.
K cancincau...

Sambungan...

And this is mine. Yes admit not so beautiful but ok la dari tak ada..hehehe







                                                                                        the typewriter,
                                                                             

Labels: , ,


Older Post | Newer Post
The Tukang Tulis


HELLO PEEPS!!!:)
My name is Iera Lee
Daughter of Sir Abu Samah and Madam Zainab.
28 years old.
Blogging since 2010
The Key To The Life Of The Heart : lie in reflecting upon the Quran, being humble before Allah in secret, and leaving sins (Ibn Al Qayyim)


Diary About Stuff


Let's Stalker!

Follow @ieralee


My source!

Source : Mr Google
Own this blog : IERA LEE