REVIEW BRIDE TO BE : KAD KAHWIN KERTAS KRAFT


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hi lama juga tak buat review gini
semenjak persiapan telah ke laut gamaknye.
Hokay!
Nak kahwin kena jemputan.
Nak menjemput sama ada secara lisan atau bertulis.
Ha dah bertulis tu confirm la kad kahwin jemaah semua.
Design, harga dan jenis kad bergantung kepada citarasa b2b.
Nak jimat buat simple sudah. Ko design pehtu print atas A4 buat jadi 4
dah siap...hehehe
Tapi entry ni nak cerita pasal kad kahwin menggunakan kertas kraft.
Memang tengah top ni tapi buat uols yang suka vintage macam I la.. 
Yang suka exclusive di sini bukan entry untuk anda :P
contoh macam ni :


Very simple and will become exclusive if you good in design & very decorative person!
Kita pun pilih kad macam ni je. Sebab bagi me kad itu bakal ke tong sampah jua so what for bayar mahal - mahal kan (ekeleh cakap lah ko tak de bajet) hehehee..

Banyak lagi design kad macam ni. Boleh google je uols tapi kita share macam mana guna dengan doily paper ok. Memang awesome :)







Ha pic ni step macam mana nak arrange doily paper tu.
Kos murah je untuk 1 kad dalam 0.09sen. Kalau buat sendiri memang tersangat lah murah.
Design check dalam pinterest atau etsy memang cool. 
Me tak share link pepandai ler google ye semua.
K cancincau...

Sambungan...

And this is mine. Yes admit not so beautiful but ok la dari tak ada..hehehe







                                                                                        the typewriter,
                                                                             

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI