REVIEW : HOTEL LANGIT LANGI PORT DICKSON



اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

I guess this is one of the new hotel dekat PD. Last week saje ngajak husband berjalan ke PD. Yelah sementara berdua lebih baik ni hehehehe so berjalan ler kami. So dah book hotel via phone dekat Langit Langi Hotel Port Dickson. Review was 5/10. Why? Later I will explain ..pergh speaking hehehe.. Jom cuci mata melihat gambar indah dari rupa :)


Ni hakak dekat receptionist. Maaflah selebet.. dah kahwin macam anak 2 ngoman eh. Hope after this lebih better penampilan ke arah hijabista .. InshaaAllah hehehehe... Lupa amek pic lain kat bawah ni. Staff ok tapi macam kurang pengetahuan. Sebab apa sebab, I'm asking is it raining since morning. She say idk and me positive maybe other shift ..


Katil dalam bilik siap kelambu and yang honeymoon boleh pilih bilik superior king sebab ada jakuzi dekat luar seperti di bawah...


Tara....! Jakuzi open air but not safe sebab rasa cam orang dok ngintai2 je .. itu serius and no hot water atau aku yang tak tahu guna. IDK.. Tak bersih sangat bila letak luar.


 Here the toilet..
Overall ok je tapi watch out! Lantai will be always basah! Tak kering sepenuhnya dan paling scary kalau stay bilik 4002 kat pintu tandas ada nampak bayang tangan budak kecil .. Ini serius eh sebab iols jenis manusia mudah terpengaruh akal fikiran mistik hahahahha...


Jangan tanya cat tak sudah ini memang style dia. Nan hado air panas!! Nan hado.. takde! Tanya bahagian reception.. "Sorry, kami guna tenaga solar". Erk? Kalau nak baldi untuk ambil air panas kami boleh bagi sebab setiap floor ada sediakan water filter tuh. Dah la hujan dan sejuk dan iols rasa krik krik sekejap. Baca review manjang best je.. Lagi 1 bilik air jenis transparent so your hubby can tonton wife mandi gitew. Sweet tak ...


Price include breakfast tapi awal la turun kalau tak habis yo .. habis dan refiil lambat sikit.
Lepas tu hotel ni style budget so jangan expect lif ada wangi-wangian dan bilik macam wow hahahaha.. Ada rooftop dan swimming pool. No laundry plastic bag. 


Nak dijadikan cerita ada budak lemas dan my husband pretend to be hero ... No la hehehe memang always my hero. Tah macam mana dak debab tu boleh tenggelam dan semua orang tak perasan tau. Parents dia mana tah! Be alert para ibu bapa and me ...


Ni lah dak comel debab yang lemas tu tapi dia tak nangis and seriously nampak tangan terkapai-kapai. Allahuakbar.. Ok la sekian terima kasih. Hakak dah malas ..tata.. 
.
XOXO



                                                                                                           the typewriter,
                                                                                     

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI