REVIEW BRIDE TO BE : PHOTOBOOTH & PROPS

October 08, 2015 Iera Lee 0 Comments




اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah majlis sebelah perempuan dah selesai pada 28 August 2015 hari tu.
Terima kasih sangat kepada mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung bagi menjayakan majlis. Saya dan suami menghargai setiap jasa anda semua dan hanya Allah dapat membalas nya.
Ok kembali ke tajuk asal. Hai lama bebenor kami tak nulis kan... hehehehe..
Perlu tak photobooth, guestbook dan ruang candy buffet?
Kebetulan memang ade business candy buffet so balang semua lengkap la 
boleh add & follow


Sebenarnya semua ini terpulang kepada bajet pengantin dan kalau ada yang nak sponsor lagi bagus dengan jimat la kiterrr.. ye idok? heheheh.. For me, kalau nak buat macam ni either asking for sponsorship or you do it yourself. Berbalik pada yang atas, tengok bajet anda lah kann..
Nasib baik awek adik mulia sponsor ritu dan benda ni boleh prepare awal-awal. Lagi awal lagi bagus sebab kita boleh kira perbelanjaan lain pula.

For photobooth, kita pilih yang jenis kanvas so kawan-kawan boleh bergambar kat kanvas tu. Size yang sangat besar dan berbaloi nak tempah. Semua dihujung jari. Uols choose design, whatsapp, deal ok, pay & taraaaa... Siap! Tak ingat dah nama ig yang kita tempah. Berbaloi dan murah tau sebab besar nau2..hehehe.. design photobooth macam chalkboard.



Then next my guestbook. At first memang cadang nak buat jenis thumb print je. Tetamu datang cop dan sign atau tinggalkan nama. That's it. Tapi si cantik manis bertuah sangat nak sponsor. Kebetulan she so creative uols. Boleh follow ig dia dan asking for price kalau korang memang penggemar handmade item.


Last but not least, thank you to Allah and all friends family who make this event successful. Appreciate all your hard work and only Allah can repay back all your kindness.

XOXO

                                                                                                       the typewriter,
                                                                                        

You Might Also Like

0 comments: