Alhamdulillah dah seminggu PUASA

June 24, 2015 Iera Lee 0 Comments


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pejam celik tahu-tahu dah seminggu berpuasa kan?
Cepatnya masa berlalu dan tak sangka tahun ini
Ramadhan tanpa "Tok Bob" - Bakal ayah mertua saya
Hidup perlu diteruskan dan sesungguhnya kami tahu dia pun melihat
Harap puasa kali ini lebih bermakna untuk yang lain.
This year to be honest me tak ada masa untuk berbuka puasa di kampung.
Rasa sedih sangat-sangat. Terlalu banyak urusan duniawi.
1st week puasa dah ambil barang customer sebab memang dah janji untuk ambil dan pos pada hari Sabtu. Lepas tu kena ambil dan beli barang untuk next event raya 
-
-
'Vendeur Festival 5.0'
-
Then Ahad pula ada photoshoot untuk baju yang nak dijual dan ambil barang lagi. So memang tak
dapat berbuka dengan mak abah. This week kena fitting baju pengantin tapi bridal tak bagi kata putus lagi and hope tak jadi lah. Ingat nak curi peluang balik kampung.
Sebab event 4 & 5 Julai ni dan memang confirm tak dapat balik...huaaaaaa..
Kalau dah last week balik kekdahnya baik cuti terus..huhuhuh
Terinagat kata-kata Mr.Fiancee, jagalah ibubapa kita selagi ada..
Jenguk dan jangan nanti jadi macam dia tak mampu nak luahkan kata-kata akhir.
#sentap memang deep sangat.
Mak abah, InsyaAllah orang cuba curi masa yang ada untuk kita berbuka bersama ye..

Salam Ramadhan semua ...


1436H | 2015M



                                                                                                    the typewriter,
                                                                                     

You Might Also Like

0 comments: