RESEPI : CHEESEKUT MUDAH ALA MILLEFEUILLE FRANCE

October 01, 2014 Iera Lee 0 Comments



اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Dah lama tak update kan..
Ok kita taip as fast as can...
Dah nak kahwin macam-macam pikir sampai stress mak nok...
Pastu makan dan makan sampai gemoks...
Ni ha nak share cecara buat cheesekut mudah..
semudah ABC so kengkorang tak perlu masak atau hape pun..
Yang penting kat umah ade poti ais...

STEP 1:

Ok ni bahan-bahan yang anda perlu...

1) Susu Dutch Lady Full Cream

2) Cheese .. I guna seperti di picture

3) Susu krimer manis

4) Cream Crackers hup seng 


STEP 2:

1) Masukkan cheese + susu krimer setengah + susu full cream sikit dalam suku

2) Blend bagi kembang

3) Ni namanya orang yang tak ada peralatan cukup.. uols kena guna pemukul kuih tu sebenarnyaTapi I malas :P lol

4) Buat sampai kembang ok... dah kembang masukkan dalam mangkuk


STEP 3:

1) Biskut tadi rendam sekejap je dengan susu full cream

2) Ambil dan susu dalam loyang petak baru awesome

3) Tak ada loyang tupperware also can

4) Susun biskut seperti picture then lapiskan dengan cheese yang kita dah siap blend tadi

5) Ulang no 4 sampai uols rasa cecukup je nak curah cheese selebihnya


STEP 4:

1) Ulang step 3 dan curah cheese sampai habis

2) Tabur la milo kat atas tu atau serbuk coco (ikut uols ler)


STEP 5:

1) Dah siap simpan dalam peti ais dan bagi ler kuih ni keras dulu

2) Then after 1 hours ke atau esoknya dah boleh potong and ngap :P



Sekian laporan dan resepi dari cik iera lee 
xoxo, :)
cuba tau...mudah dan sedap ..
i swear :)








                                                                                               the typewiter,
                                                                                  

You Might Also Like

0 comments: