RESEPI : MURTABAK ROTI CHEESE MUDAH

August 24, 2014 Iera Lee 0 Comments


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hi uols..
oh my God my Jemah sorang ni..
macam chipsmore..
kejap ada kejap tak ada...
mintak maap ye uols..
zaman blogging dedulu memang serba serbi rajin..
la ni nak blogwalking pun rasa alahai...
but no worries.. 
i will make it better after this ya..
InsyaAllah..
okok..celoteh tak guna I tahu uols.. tertunggu my resipi..
ecewah ko hengat ko chef??
perasan sekejap tak apa kan...hahahh
sebelum iols tulis the menu meh wa tayang pic one by one..
dari picture confirm jelas dan tak payah nak terangkan panjang lebar..
al-maklum orang malas nak menaip gini ler..
tapi dalam hati teringan jadi penulis.. Puiii..  :P


STEP 1
abaikan pisau tak cantik tu ye..
i- ambil 2 keping roti yang uols dah potong bahagian tepinya..
konon macam nak buat sandwich tak nak pun tak apa.. tak ada masalah


STEP 2
i - Letakkan cheese tengah-tengah macam dalam picture..
ii - Pastu letak roti lagi 1 atas kepingan cheese tu


STEP 3
i- Bila dah letak macam arahan STEP 2, potong kepada 4 bahagian.. 
so jadi murtabak comel :P


STEP 4
i - Pukul telur cam buat telur dadar.
ii - Macam biasa letak lah garam sikit bagi rasa...


STEP 5
i - So uols boleh letak roti yang dah siap potong dalam telur tu..
Kira macam salut la...


STEP 6
i - Panaskan kuali
sila abaikan kuali yang tak endah itu :P
ii - Masukkan roti tadi yang dah siap salut telur dan gorengkan


STEP 7
i - Dah siap bolehlah hidang..
Boleh cicah dengan sos cili..mm yummy...
See mudahkan :P

Bahan-bahan:

1biji telur 
Roti tak kisah roti apa pun
Cheese




                                                                                                the typewriter,
                                                                            

You Might Also Like

0 comments: