BUAT PERCUTIAN KE PANGKOR SENDIRI

January 07, 2014 Iera Lee 0 Comments


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hi! Ok last week kami ke Pulau Pangkor...
Saja alang-alang ke lumut terus ke sana...
kami dari Cyberjaya...
sebelum bergerak soruuu dulu kat
VOLCANO SHABU-SHABU, CYBERJAYA
ni harus dan wajib ok..



best giler...lagi-lagi sup tomyam..
pergh meletooppp...
okok..kami gerak dalam pukul 10 malam..
memang rancang tidur kat RNR..
ikut tapah..
tak ikut teluk intan sebab jalan situ gelap and banyak kes samun..
rehat kat tapah sat and tidur..
tapi tak lelap mana..
mat rempit bising gilak!..
tension je...
semua pakat nak p pangkor..
pukul 5 pagi teruskan perjalanan..
sampai lumut pukul 8.00 pagi...
breakfast dan terus ke jeti marina...


kami park kereta kat jeti dan beli tiket..




sampai pangkor terus sewa motor...
senang sikit nak bergerak..
sebab pangkor ni 1 bulatan je..
disebabkan tak beli hotel / chalet awal2 so kena cari satu2
ada satu chalet tu ralat sikit sebab da penuh..
so memang suggest ke situ..
nipah guesthouse



kami tempah 2 bilik di Palma...
setiap bilik begini
nak senang tempah agoda cepat-cepat



setiap bilik ade 2 katil...
uhuuhh..boleh kuak lentang sume..
tengahari tu juga pergi pantai mandi..
tapi suggest pergi pantai petang sebab air pasang..
syok gila..


pergi cuaca tak baik sangat..
hujan sokmo.. T_T


me with him


masa tu memang minggu mat rempit..
bersepah team2 dorang kat semua chalet..
termasuk kat penginapan kami


petang tu cuaca ok sikit so jalan2 ronda keliling pangkor..
syokk wooo..


jeti tempat orang memancing




ha bersusun ko..
pilih macam kat kodai


tempat ni tinggi..sejuk..
best!



time hujan makan jagung bakar..
pergh mantop...


nak tengok sunset tapi cuaca tak berapa ok
so nampak la sikit2...
ni pun renyai2..huhuhu



pic kami with the end of Pangkor ..
xoxo

Perbelanjaan:

Minyak pergi balik : RM 105
Tol pergi balik : RM 80
Chalet : RM 120 (per room)
Breakfast : RM 16
Lunch : RM 14
Dinner (Ikan pari bakar, kerang bakar, kailan ikan masin + tomyam) : RM 42
Tiket feri : RM10 seorang x 2 (kena beli kad keahlian RM 10-wajib)
                so total RM 30
Sewa motor : RM40
Parking : RM11
Beli belah : RM 50

Total : RM 508






                                                                                         the typewriter,
                                                                           

You Might Also Like

0 comments: