RESEPI PUDING ROTI DAN COCKTAIL BY IERA LEE ♥

June 21, 2013 Iera Lee 0 Comments


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hi uols...kembali menggegarkan alam maya...
peeewwwiittt..
ok mari bercerita..cewah...image
hari ni me teringin gila nak buat 
puding roti ala-ala karamel gitewww...
tapi me tak ada oven mahu pun membakar..
eh loyang jauh sekali..
almaklum.. bujang..opss...
so hasilnya menjadi sebegini image


maaf bukan camera dslr..
so faham-faham la yerk...
hehehehe
nak tahu resepi?
malu la....tak seberapa..tapi tetap nak share..ahaks!

RESEPI PUDING ROTI CARAMEL
1) Haruslah roti (tak kisah berapa keping me buat 4 jer)
2) Telur..(sebab me tak berapa suka so amek satu je)
3) Susu (resepi susu cair tapi me tak ada so apa lagi cair kan susu sedia ada dengan air je yeop)image
4) Kena ada majerin (disapu kat roti)
5) 1 sudu kecil esen vanilla 
6) Gula pasir
7) Agar-agar

CARA-CARA
1) Kacau telur....
2) Susu sila cairkan then masak sekali dengan telur + agar-agar...
3) Campurkan gula...
4) Roti tadi korang potong atau carik kan jadi kecil-kecil...sederhana pun tak apa (ikut suka)
5) Pastikan roti dah disapu majerin or butter before korang carik okei!
6) Dah yakin telur masak dengan susu semua sila letak atas roti...eh jangan lupa campur esen vanilla sekali tau...
7) Letak dalam loyang atau apa sahaja seangkatan lepas tu sila lah letak dalam freeze...
8) Tunggu keras..potong..ngap...nyum..nyum...

Boleh cuba...tapi tak sedap
please, please and please..
jangan marah me...image
this is my recipe...
for me sedap..sebab benda ni manis + ada roti.. ^^
me buat jugak cocktail...
ala ni kacang putih je...korang beli mix fruit campur susu cair..
SIAP!!!image


kelas tak?ok la...
xoxo uols...image



                                                                                                       the typewriter,
                                                                                          

You Might Also Like

0 comments: