| TREND NOVEL MOVIE |

November 15, 2012 Iera Lee 4 Comments







                                                                               

hi saya kerja...anda bagaimana?
sangat tidak syok sebab saya masih menunggu claim saya...huahuahua...
ok nampak tajuk di atas?
siapa setuju sila angkat kaki!opsss...
korang gila nak angkat kaki...
kalau tapak kaki bau wangi tak apa...hahahha
ok back to the title...
kenapa me pilih tajuk di atas..
kerana sikit masa lagi
LAGENDA BUDAK SETAN 2 
akan di tayangkan....
see....terlalu banyak dah cerita yang berdasarkan novel..
tapi yang sayangnya jalan cerita belum tentu sama dengan novel ok...
kenapa pengarah filem dan drama Malaysia sudah tak ada idea..
atau memartabatkan bakat seorang penulis...
korang pilih mana satu?
tapi kalau dah semua adaptasi novel...
maca tiru Harry Potter je ek...
but dua-dua bidang ini sebenarnya sealiran...
dua-dua adalah bidang seni....
me memang suka la if mereka memartabatkan bakat penulis...
betul lah kata orang jangan terlalu prejudis dan cepat menilai....
cuba fikir yang positif..
tapi kalau dah macam kulat tumbuh lepas hujan...lain pula jadinya..
apa-apa pun...
me harap dunia seni boleh bergerak seiring dengan tuntutan agama kita...
dan menjadi semakin maju...
manusia mana tak suka hiburan ek?
k daaa...


                                                                                              the typewriter,
                                                                              

You Might Also Like

4 comments:

myliona said...

Betul, kebanyakan cerita di tv adaptasi novel. sebab tu jarang tengok tv. movie da best ever laa :D

Iera Lee said...

@myliona:thu xpe....movie english la...for me..hehhee

Tak ke best kalau citer novel diadaptasi jadi movie? Apa salahnye... Lagipun,bkan omputih je yg adaptasi novel jdi movie. Jepun,korea,etc. Byk lah. Org yg berbakat jadi penulis smpi org boleh trima dan dibuat movie bukn ramai. Stengh2 org je. Sbb tu ad movie diterima oleh umum. Ada juga movie yg x diterima oleh umum. Semuanya kerana penulis yang berbakat besar. Penulisan dia mampu memberi impak kepada penonton : buat kita berfikir knp jaln cerita diolah mcm yg dia nk? Jadi...tak salah novel yang popular sgt sgt diadaptasi jadi movie. Selebihnya mcm agama, pihak produksi filem kne buat research! Tambahkan mana yg patut, buang scene ghairah!

Iera Lee said...

@eimah:sebab 2 me kata setuju kalau sebenarnya memartabatkan bidang penulisan...