STRESS + TENSION



hi uols...
sejak dua menjak or lebih kurang sejak kebelakangan ini lah...
apa skema bahasa me ni...
apa pun tak boleh....
ok back to the title...
me pun tak kisah hangpa baca ke tak apa yang me tulis ini...
janji maya diary is tetap diary...lalala...
ni namanya stress melampau tahap gajah!
ok 1st me stress about my relation...
yup...makin dekat..makin hilang sabar...
sabar duhai hati...
ingat Allah...
"orang yang sabar adalah orang yang gagah ye..."
my MR.K....hari itu buat perangai lak....
buat me sakit jiwa...
akibatnya...
sila lihat photo di bawah...


hambek...pecah berderai...
me pun tak tahu lah kenapa lately panas baran tak hengat...
musykil sekejap...
istigfar je la....
nak buat macam mana benda dah jadi...
MR.K....sila beli frame baru...
dia datang rumah me sapu bagai...
sempat lagi ngusik...
"sok dah kahwin ada yang terbang periuk belanga kang...ha cermin ni (cermin solek) kenapa tak dipecahkan?"
me buat muka selamba...haruslah...kang pecahkan cermin solek nak mekap acaner?hehehe...


akibatnya....aiya...dapat luka juga...
padan muka me...
kaca oh kaca...
berbahaya ye adik-adik...
sila jangan ikut perangai ini...
sesuai untuk usia 30 tahun ke atas....
gamak tuanya...hehehe
lagi satu kes pasal bos yang SELFISH...
macam penjaja jual ikan itu..tahu nak tinggi suara je...
sebab apa?
me memang dah benci tahap gaban dengan company ni...
profit makan seorang...
komisen tak ada...
pastu gaji me dapat sama je dengan keje promoter ok...
walaupun keje promoter tak ada life sangat..
atleast tak stress....
yang ni...alahai...
me probation lagi...
sepatutnya me bagi notis 2 minggu je...
tapi me baik hati bagi 1 month ok....
sangat baik hati!!!!
sampai sekarang semua hancus....seperti dipijak-pijak rasa diri ini....
ayat sastera tu....
dialog me with MS KEREK ni...
me : ms i nak mintak berhenti awal sikit boleh...29hb..
ms.V: NO....your letter 1 month so follow that letter...
me: but I need berhenti awal since I need to move out from my house this 30th....1st dah ada orang masuk
ms.V: NO....I need you to train my new staff on this 30th
me:half day pun tak apa ms...
ms.V: NO....
me: unpaid leave pun tak apa ms...
ms.V: once I said NO..is NO...I tak nak main tarik tali
dalam hati me insan yang puasa semalam....
VAV!....SH!T...hoi semua keluar...
siap cakap lingkup lah company ko...
memang tak baik...habis macam mana...
sabar manusia ada batasnya...
hari ini...me letak sticker note dekat calendar...kalau dia baca...
nasib ko lah nak terasa....
nak tahu apa me tulis?
jom tengok pic ni...


sabar itu memang sifat mulia tapi...
me penat berlembut dengan orang macam ini...
pernah je bos cina...international..
tapi tak ada pun yang perangai keparat macam dia ni!!!
ok la..dari me tambah dosa kering me end kat sini je...
inilah entry paling panjang I guess..lalala...
blog aku...aku punya suka la...
BOLEH?
jangan mara aaa....nanti kena jual...
cancincau...




                                                                                                      the typewriter,
                                                                                     

Comments

nur hayati said…
hehe..sbr bebanyak ye cik iera..adat org bercinta la tu ade gaduh² sikit..kalau xgaduh langsung boring plak nti..:)
Iera Lee said…
@nur hayati:kita dah penat bersabar..huhu

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI