RESIGNATION

November 05, 2012 Iera Lee 2 Comments




Hi uols....
lama tak update blog kan...
see my followers dah bertambah....
haruslah kan?
tak akan berkurang lak..huhu
korang nampak tajuk seperti di atas...
ceewahh..dah macam karangan BM lak...
tapi itu BI kan...BM perletakkan jawatan...
ok me already resign for my post Ticketing Executive with notice 1 month...
at first rasa sangat berat hati...
lagi pun my Ms sekarang tengah busy...
tapi nak atau tak...
me harus serahkan...
dan semalam me dah pun serahkan kepada dia...
respon??
walaweh...serupa singa nak baham orang...
mula-mula she didn't accept it...
dan suruh buat surat tarikh hari semalam...
tapi memandang me still probation
it is doesn't matter lo...
me cuma perlu bagi notice 2 weeks je sepatutnya...
pastu baru dia sedar...then accept it...
me bukan apa...
memang sayang dengan kerja sekarang..
yang tak sayangnya dengan attitude my bos...
she didn't believe me at all...
nak buat macam mana kan...
even I'm the only staff yang tinggal sekarang still tak nak jaga hati...
sakit hati bila dapat bos yang lagak memang bosses!....
me nak suasana yang friendly...
kerja pun tak tertekan...
kalau stress kerja memang rasa nak tamat kat situ je...
apa pun me hope this company dapat cari person lain yang boleh replace me...
awalnya memang nak stay 1 year...tapi entahlah....
and the most important thing...my bos minta balik sijil me...
what for...
because that kursus company yang bayar ke?
eehhmm memang nak tutup periuk nasi me...sedih...
tapi kena gak bagi...yang penting kita scan and bagi dia yang copy..
baru kelasss ko jah...
jahat sebab terpaksa...tak apa kan?
certificate tu tulis nama me kot...
apa hak compny ek?
k la dah sesi mengumpat lak...
the best memang Allah itu sentiasa menolong hambanya..
me got another job opportunity...
Alhamdulillah~~~
Terima kasih Allah....


                                                                                         the typewriter,
                                                                               

You Might Also Like

2 comments:

keeps move on k, dear..

rezeki ada di mana-mana. yg penting usaha..

*wink wink* :)

Iera Lee said...

@norhafizahalias:tq so much dear....=)