DISABLED PEOPLE




hi korang...
tajuk nampak macam tak menarik...
tapi itu untuk orang lain..
bukan untuk me...
blog me suka hati la nak tulis apa ek..
nowadays there is a lot of disabled people yang berjaya tau...
contoh


Vincent Van Gogh

kecacatan: mental illness...
kira gila la...ek?
tapi dia ni pelukis terhebat tau...
korang ada?
nobody-nobody k....
even me yang sempurna ini pun..belum tentu I pandai melukis...
itulah nama nya seni...tapi dia kira orang dolu-dolu yang hebat la bukan sekarang..huhu
next is 


Profesor Dr. Ismail Salleh

kecacatan: cacat penglihatan
tapi tahukah anda, ceettt dah macam kuiz gamaknya...
ok-ok skip..
beliau adalah salah seorang pakar ekonomi terkemuka dalam negara kita tau!
ha hebat tak hebat dorang ni...
me amek ekonomi pun tersangap-sangap...
dia yang cacat juga yang berjaya....
entry ini me buat sebab...
hehehe...me baru sahaja selesai membantu mereka yang  istimewa...
tak adalah...tadi...baru je sekejap tadi..
me bantu seorang peguam...diulang peguam ok...
me cuma bantu cop je pun...
tapi me tahu pahalanya amat lah besar...
bukan kejar ganjaran...cuma ikhlas membantu...
mula-mula tak perasan dia istimewa...
he is chinese man...
very polite..but hate my bos punya attitude...
ye la..busy pun..tolong la...
untuk company dia juga
tapi sikit pun tak hulur bantuan tau...
lepas me tolong....waaa~
rasa macam best sangat!
tak tahu kenapa...sebab tolong orang kot...
bukan tak pernah menolong coz at my office I have one of my friend yang special...
selalu gak tolong dia..
tapi ye lah kan...?
dah tolong hati jadi lapang...
terima kasih Allah...
sekian..the end



                                                                                                 the typewriter,
                                                                                    

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI