I LOVE TO CHANGE



Salam...
hi uols....
buat apa je hari ni...
today me jadi babysitter for my lovely anak buah....
pergh..cabaran hebat tu..
melalak tak hengat...
me jaga pun rasa kurang sabar dibuatnya...
tapi walau bagaimanapun...berjaya membuatkan Daniel tidur balik...
babysitter yang berjaya...
yea~~
today ilmu yang nak dikongsi ialah mengenai perubahan...
dari segi apa...
segala-galanya..
tak kira kita nak berubah untuk apa...
tapi kalau boleh untuk kebaikkan la...ek?
me pun nak change to somebody yang berguna kelak...
konon sekarang tak berguna lagi...
tak salah punyai niat..
jadi silalah mendoakan me berubah jadi lebih baik...
lebih berjaya...
amin YaAllah..
share sepotong ayat ini
-
-
-
A011
Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya.

Surah Ar-Ra'd, ayat 11.

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW BRIDE TO BE : BUTIK PENGANTIN BAHAU DAN SERTING

REVIEW BRIDE TO BE : SENARAI KLINIK KESIHATAN UJIAN HIV & BORANG NIKAH

REVIEW BRIDE TO BE : CINCIN LELAKI