RESEPI : CHEESEKUT MUDAH ALA MILLEFEUILLE FRANCE
Wednesday, 1 October 2014 | 0comment
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Dah lama tak update kan..
Ok kita taip as fast as can...
Dah nak kahwin macam-macam pikir sampai stress mak nok...
Pastu makan dan makan sampai gemoks...
Ni ha nak share cecara buat cheesekut mudah..
semudah ABC so kengkorang tak perlu masak atau hape pun..
Yang penting kat umah ade poti ais...
STEP 1:
Ok ni bahan-bahan yang anda perlu...
1) Susu Dutch Lady Full Cream 2) Cheese .. I guna seperti di picture 3) Susu krimer manis 4) Cream Crackers hup seng
STEP 2:
1) Masukkan cheese + susu krimer setengah + susu full cream sikit dalam suku 2) Blend bagi kembang 3) Ni namanya orang yang tak ada peralatan cukup.. uols kena guna pemukul kuih tu sebenarnyaTapi I malas :P lol 4) Buat sampai kembang ok... dah kembang masukkan dalam mangkuk
STEP 3:
1) Biskut tadi rendam sekejap je dengan susu full cream 2) Ambil dan susu dalam loyang petak baru awesome 3) Tak ada loyang tupperware also can 4) Susun biskut seperti picture then lapiskan dengan cheese yang kita dah siap blend tadi 5) Ulang no 4 sampai uols rasa cecukup je nak curah cheese selebihnya
STEP 4:
1) Ulang step 3 dan curah cheese sampai habis 2) Tabur la milo kat atas tu atau serbuk coco (ikut uols ler)
STEP 5:
1) Dah siap simpan dalam peti ais dan bagi ler kuih ni keras dulu 2) Then after 1 hours ke atau esoknya dah boleh potong and ngap :P
Sekian laporan dan resepi dari cik iera lee
xoxo, :)
cuba tau...mudah dan sedap ..
i swear :)
the typewiter, Labels: DIY ♥ DO IT YOURSELF, MENU & FOOD LOVER |
The Tukang Tulis HELLO PEEPS!!!:) The Key To The Life Of The Heart : lie in reflecting upon the Quran, being humble before Allah in secret, and leaving sins (Ibn Al Qayyim) Let's Stalker!
My source! |